Ve bir yıl daha geride kalır..

Eveet 2014'ün bitişiyle resssmen uzuun bir zamandır ara verdiğim bloguma uğrayabildim. Yılın son günü, burası da bir dizi blogu, tahmin edin ne hakkında yazıyorum bugün? :D

Her şeyden önce, bu senenin benim için bir türlü geçmek bilmediğini belirtmek isterim.  Geçen sene de aynı şekilde girmiştim yeni yıla, bu yıl hiç yıl gibi değildi, çok zor geçti, umarım yenisi çok zorlamaz demiştim. Zorladı :D Neyse..

Yalnız, buraları aşırı özlediğimi belirtmeliyim. Kasımdan beri yazmamışım ki kasımdan beri yaşadıklarımı düşünce iki değil 12 ay geçmiş gibi geliyor buraya en son uğramamın üstünden. Ulan Sungmin'i baş göz ettik ama buna rağmen gelip şurada iki çift laf edemedim!

Bu da çok içimden geldi bb
Bu yıl dizilere de doğal olarak önceki kadar vakit ayıramadım. Ayıramadım da ders mi çalıştım peki? Hayır... Önümüzdeki pazartesiye kadar 5 günlük bir tatilim var ve şu an çalışıyor muyum? Hayır... Çalışmak gibi bir düşüncem var mı? Hayır... Üniversiteye nasıl gireceğimi biliyor muyum? Hayır...

Peki, mutlu muyum? Evet. Kötü başlayan yılı iyi bitiriyorum sanırım. 12.sınıfa başladığımdan beri 3 ay değil 3 yıl geçmiş gibi hissediyorum. Döneme başlarken saçım uzunmuş ki ben en son 11.sınıfta uzun saçlıydım diye hatırlıyorum düşünün. Yavaş geçiyor olmasını seviyorum bu senenin. Zira farkında olarak veya olmadan kendimi yeni bir arkadaş grubunun içinde buldum, yetmedi bir bakmışım geçmişten gelen tüm sorunlarımızı düzeltmişim arkadaşlarımla, yetmemiş çok sağlam ve güzel dostluklar kurmuşum yeni insanlarla. Uzuuun hikayeler hep bunlar. Biz dizilere dönelim.

Aslında bu senenin Kore dizileri hakkında şu yazıda az buz bir konuşmuştum: tık. Bitiremediğim tırt diziler burada da karşınıza çıkabilir. Bu defa geçen sene seçtiğim kategorileri olduğu gibi buraya kopyalayacak ve bu senenin benim açımdan enlerini seçeceğim. Farklı olaraksa Kore-Amerika ayrımı falan yapmıyorum. Zaten bu senenin Amerikan yapımlarından toplam 3 tane izledim, neyse. Hepsi bir arada, hadi bakalım!


DİZİLER

En Sevimli: Twenty Years Old.

Bu konuda bir milyon tane dizi sıraladım ve nihayet bunda karar kıldım. Adaylar Modern Farmer, Marriage Not Dating, Twenty Years Old ve Flower Grandpa Investigation Team, ve After School Bokbulbok 2'ydi. Peki niye Twenty Years Old? İlk olarak en sevimli diziler hep mini olanlar oluyor yalan olmasın :D Bir de, bana Gikwang'ı bu kadar fazladan sevdirdiği ve şirinteşem barol kızımızı tanıttığı için minnettar olduğum bir dizi. Ayrıca da fanfiction gibi, sıkılmadan yüz defa da olsa izlerim.

En Sıkıcı: Fall In Love With Me

SSSAWWRYYYYY.. Aaron Yan için başladım evet kabul, Just You'daki kızımız, biz elflerin gelini Puff'la aynı gruptan olan Tia Li'yi de çok sevdim. Oyuncularla pek bir sorunum yoktu, karakterlerle de, şey, sümüklü Miao Miao mudur nedir o dışında. Yalnızca tek bir kötü karakterin olduğu, tüm kötülüklerin ona ve yardımcısına, bu yardımcı burada ağabeyi oluyor, atıldığı, kısacası güya iyi olan 5-6 angutun durmadan kandırıldığı ve kötü şeyler yaşadığı ama bunları iyiye çevirmek yerine hiçbir şey yapmadan olayların toplanmasını beklediği dizilrden nefret ediyorum. Sorry, bitmedin anam.

En 'güzelliği harcanan': Surplass Princess / Plus Nine Boys
Öncelikle, bu dizilerden neyin, kimin güzelliği harcandı bilmiyorum. Açıkçası kimin harcadığını da bilmiyorum. Kafam karışık, galiba ben harcadım bunları.

En büyük hayal kırıklığı: Bride of the Century
Öhhhhöööömmm. Senenin en iyi start veren, en mükemmel ilerleyen ve en efsane olmayı hak eden dizilerindendi. Ha aslında en büyük hayal kırıklığı denecek türden bir şey yaşatmadı. Bir saniye, şimdi düşündüm de, evet yani bu bir hayal kırıklığıydı en azından final açısından ama sanırım..

Ennnnn ennn ama ennnn büyük hayal kırıklığı: My Lovely Girl
Bu derece şişirildiği veya ben bu kadar şişirdiğim için hayal kırıklığı yaşattı sanırım dizi. Zira son bölüme kadar dayanıp izleyemedim bile. Ama yaptığı her şeye rağmen Siwoo-Sena aşkıyla bitseydi yine affeder her şeyi sineye çekerdim. Ama Hyun Wook ve Se Na mı? Üzgünüm, çok banalsınız..

En sinir bozucu: Trot Lovers
Şimdiii... Eunji'ye ve sesine, ayrıca da trot müziğe aşık bir fangirl olaraktan, bilmiyorum. Diziyle ilgili güzel olan tek şey trota, hem de Eunji'nin sesinden trota doymuş olmamızdı sanırım. Bunun dışında klişelerle ve gereksiz kötü ama içi iyi karakterlerle dolu, sinir bozucunun da sinir bozucusu bir diziydi işte. 

En 'nolur bitmesin biraz daha devam etsin': Believe
Hiç mi olmaz Abrams'cım? Sıfır mı? Peeki...

En beklenmedik bir şekilde iyi çıkan dizi: ...
Vallahi gelmiyor bu şu an.. Yani ne bileyim..

En iyi kadro: You're All Surrounded/Modern Farmer
Diziyi yazdığım üç yazıda bir övmekten bıktım biraz, ama elimde olmadan çıkıveriyor işte. Gidin, izleyin, kaçırılacak gibi değil! Modern Farmer'a gelince... YAAAA RESSSSMEN ENNNN SEVDİKLERİMİ TOPLAMIŞLAR ÇEKİLİN YİİYYYCİİİİĞİİİİİİİMMMMMM....

En iyi OST albümü: It's Okay That's Love / Gapdong
Bu kategoride innnanılmaz arada kaldım. En sonunda ikisini de yazmamın hiç sorun olmayacağına karar verdim. Öncelikle, OST'ları asıl güzel kılanın dizide kullanımı olduğu konusuna bir kesinlik getirelim. Mesela, Rush veya Psyke Underground, Soul gibi şarkılar bu dizilerdeki en etkileyici veya yerinde sahnelerde karşıma çıkmış olmasalardı, tekrar mp3'ümde karşıma çıkıp dinlediğimde herrr ama her defasına psikolojimi bozmayacaklardı. Kullanıldıkları sahneler ve dizilerle konuları ve bende yarattıkları etkiler göz önüne alındığında her birinin görevini en doğru şekilde ve sonuna kadar yerine getirdiğini görebiliyoruz sanırım? :(

En eğlenceli dizi: Flower Grandpa Investigation Team/ucundan Modern Farmer
şey sdgşskdgşskdfşlk bu dizi hakkında da daha ne kadar konuşacağım bilmiyorum ama, YAAA ÇOK AŞIĞIM BE KARDEŞİİİİM.. Hele bir yaz gelsin, baştan beş defa izlemeyen.. Bir şey olmasın.. Yani.. Belli olmaz belki delirir kendimi animelere veririm sonuçta.. AMA YİNE DE; bu diziyi senenin, hatta son ve gelecek on yılların en eğlencelisi ilan edebilirim hiç çekinmeden. Zira içindeki hiçbir oyuncu gerçek hayatta bile normal değil, karakterleri de gerçek hallerinden pek farklı değil! :D
Modern Farmer iseeee... Yaa bu da dünyanın en eğlenceli dizilerinden falan. Peki Flower Grandpa ile Modern'in ortak paydası???? PAAAAAAĞĞĞĞRK GAMZELİ WOO.

Yazımızın Min Woo porn kısmı burada sona ermiştir, rica ederim.

En garip gurup dizi: Boarding House Number 24
Valla izliyorum bakalım ama.. Anlamıyorum yani anlayamıyorum bu diziyi, pek beynim yetmiyor. Yine de hem eğlenceli sayılır, hem malum bizim gelin hanımın dizisi, tabi ki seviyorum.

En 'bu ne amk' dizi: High School Love On
Vallahi ne yalan söyleyeyim bu diziyi de anlamaya beynim yetmiyor benim. Ama böyle gariplikten çok tam anlamıyla "bu ne ayküyü"lük bir dizi bu. Yani hayır, Kim Sae Ron'un cidden hala olmadığını düşünmem dışında, dizinin senaryosu da nasıl desem.. Yok yani anacım,  bu diziyle ilgili hiçbir şey olmamış..

En iyi final veren: Gapdong
Aslında.. Bilmiyorum. Bu sene izlediğim dizilerin çoğuna finale kadar dayanamadım. Ama Gapdong.. Ne bileyim ya, final bölümünün ilklerden pek bir farkı yoktu aslında ama yine de, dizinin her bölümü mükemmel olunca.. Oğğgfffff düşününce yine efkarlandım, hakkında biraz daha konuşursam gidip baştan izlemek zorunda kalacağım, tutamam kendimi. O yüzden.. İzleyin, izletin...

En boktan final veren: How I Met Your Mother
Aslında bu kategoride Legend of Korra'yı da alabilirdim ama sonra, o çizgidizide sorunun finalde değil direk kendisinde olduğunu fark edip boşverdim. Bu konuyu sonra bir ara konuşuruz. HIMYM'ye gelince, ben bu finali hala kabul etmiyorum. Benim için dizi Ted ve Tracy'nin o sarı şemsiye altında buluşup "Benim adım de TM ile başlıyor, ben de oradaydım, bu şemsiye bendeydi" muhabbetine girdikleri anda bitti, sonrası yok ve hiç olmadı, Robin ve Barney hiç boşanmadı, Ted'in hayatının aşkı da hep Tracy'di. Konu kilit hayııır duymak istemiyoruuum yooo hayıır ben haklıyım en çok beeenn...

En boku çıkarılan: Doctor Stranger
Sorry, sevemiyorum bu diziyi elimde değil.

En kendiliğinden bok: My Lovely Girl
Yukarıda en büyük hayal kırıklığı olmasıyla ilgili her şeyi alıp buraya yapıştırın, ve üzerine şunları okuyun arkadaşlar: Hae Yoon cadı da olsa kötü karakter de olsa aslında kızcağız ne yapsın, yani tamam orospunun tekiydi ama onu şartlar buna zorladı, Seo Jae Young'u da şartlar kötü olmaya zorladı, bence bu şartların zorladığı ikisi sevişsin. Sorrrrrryyy...


KARAKTERLER


En aç: ..
Emin değilim, sanırım kimse bu sene öncekiler kadar aç değildi. Ben bu kategoride yine Kang Chi'yi taçlandırmak istiyorum. İygeceler. 

En iyi cameo: Yoon Sang Hyun (Pinocchio)
Kendisi I Hear Your Voice'deki şapşirik karakteri Cha Kwan Woo olarak benim yakışıklının avukatlığını yapmaya gelince, hem de gelirken dosyaları mosyaları birbirine karıştırınca bu kategoride kendi doğal olarak yer edindi.

En hem şapşirik hem kıskanç: Park Soo Kwang (It's Okay That's Love)


En mülayim: Kang Soo (Pride and Prejudice)
Yooooo sadece Tae Hwan'ın resimlerini delicesine buraya doldurmak için yazmadım adını, bir Ah Rang değil belki ama bu da çok mülayim çocuktur, aman Allah mülayim bebeğim benim






En keko çift: ??
Allah Allah, bu sene nasıl izlediysem dizileri, hiçbir çiftten 'çift olarak' nefret etmemişim. Şey, sanırım biraz zorlarsam Marriage Not Dating'in Kang Se Ah'ı ve Han Yeo Rum'unu kafamda bir çift olarak birleştirip buraya yazabilirim sanırım. İki amaçsız, iki gereksiz, iki özürlü..

En şapşirik çift: Joo Jang Mi ve Gong Ki Tae (Marriage, Not Dating)


 Yaaaaaaaaaaaaaaaaa yiçem

En vıcık vıcık çifti: Chun Song Yi (Man From the Stars)
Şey çift yazıp sadece Seong Yi'nin adını verdiğimin farkındayım evet slşskfgşlksfşlk Böyle olmasının sebebi şu ki Min Jun ve Seong Yi çiftini çok sevsem ve çok vıcık çok şapşik çok şirin bulsam da çiftin vıcık kısmını yazmayı daha uygun buldum sldgkfdlşgk

*THE QUEEN*

En uyumlu çifti: Ma Ji Wool ve Ryu Tae Oh (Gapdong)
**HAYIR ÇİFT DEĞİLLER LAFINI DUYMAK İSTEMİYORUM HAYIR HAYIIIR**

En hem vıcık vıcık hem şarpşirik hem de en uyumlu çift, kısacası YILIN ÇİFTİ: Hyun Hee ve Hyun Dong (Marriage, Not Dating)


Bunları da yiçem sanırım..

YILIN ASIL EN MÜKEMMEL ÇİFTİ: Ji Hae Soo ve Jang Jae Yul (It's Okay, That's Love)

SLAAAAAY BITCHEZZZ JANG JAE YEOL IS HERE!!!


(bu kategorye emergency coupleı olduğu gibi yerleştirmemek için kendimi zorladım resmen, ama napıyım bunlar da çok tatlı..)

En 'senin ne işin var amk burda?': Park Na Young (Prime Minister and I)
Vallahi anlamadım bu kadını arkadaşlar.. Diziyi izlemenize rağmen kim olduğunu anlamadıysanız şöyle açıklayayım: Park Na Young bizim başbakanın öldü sanılan eski karısı oluyor. Hayır yani öldüysen öl kaldıysan niye ölmüş gibi yaptın manyak mısın nesin. Yıkıl git karşımdan!!

En ne yaptığının farkında olmayan: Han Ah Reum (Emergency Couple) / Shin Hae Yoon+Kang Rae Hun (My Lovely Girl) / My Lovely Girl'ün Senaristi / Lee Kang Joon (Birth of a Beauty) / Trot Lovers'ın Senaristi / High School Love On'un Senaristi ve Kadroyu Kuran Vatandaşlar / Park Soo In (Trot Lovers) / Kang Se Ah+Han Yeo Rum (Marriage, Not Dating)
Gördüğünüz üzere bu sene herkesin kafası çok karışıktı..

En karizmatik bayan: Oh Maria (Gapdong)
Kendisin önce ne yaptığının farkında olmayan karakterlerin arasına yazacaktım ama üzerinde biraz düşününce.. Yani tamam arada iki kekoluk yaptı ama, ciddili en karizmatik bayanlardan biriydi. 

En karizmatik beyefendi: -
Sorun bende mi bilmiyorum ama bence bu senenin baylarının çoğu kekoydu şlsdgkdfşlgk İlle de birini yazacaksam Choi Jin Hyuk'un 2014'te çektiği dizilerden herhangi bir karakteri alın işte ne bileyim, o da boyuna posuna yani. Boy pos demişken, evet ya, Jin Hyuk'un Flower Grandpa'daki karakteri Lee Joon Hyuk olabilir bak.

En 'oha sen yakışıklı mıydın?' karakter/oyuncu: Yoon Kyung Sang (Gapdong/Pinocchio)
Ya bu Lee Jang Woo ve Lee Joon kırması bu çocuğa aşığım sanırım ben..




(ps: Lee Jang Woo ve Lee Joon kırması mı? Oh Seo Yeon-ssiiii, are you there? :P)




**JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ**


En berbat OST kullanan kanal: SBS
SBS aşkımız bu yıl da ödülü kimseye kaptırmıyor. Zira her şeyi geçtim, My Lovely Girl'de kullandığı OST'lar ve yerler cidden.. Cidden önümüzdeki bir beş sene daha bu ödülü almasına sebep olabilir..


Yılın manyağı: Ryu Tae Oh (Gapdong)
Evet bayağı kendisine özel bölüm açtım, gerekirse ayriyeten Gapdong değil de Tae Oh hakkında apayrı bir yazı bile yazabilirim, bye

Yılın en çok çalışan aktörü: Choi Jin Hyuk
Kendisi önce, Heirs'de Kim Won kadar saçma sapan gereksiz bir karakteri canlandırdıktan sonra benim "Jin Hyuk aşkım rica ediyorum artık düzgün rollerde" nidalarımı duymuş ve önce Emergency Couple, ardından Flower Grandpa Investigation Team'de yer almış, hemen sonra Fated to Love You'nun ezique ikinci erkek karakteri olmuş, bu defa da "Hayatım noooolursun düzgün bir dizide düzgün bir karakterle tekrar karşıma çık sileyim bu anlarını" diye ağlanmalarıma dayanamayarak Pride and Prejudice'nin savcı Ko'su olmuştur. Evet bence çıkıyoruz, susun.

Yılın en çok çalışan aktrisi: Lee Cho Hee
Flower Grandpa'da tanıdığım bu tatlış bayanı önceden Inspiring Generation'da izlemiş ve Wonderful Days'de izlemenin eşiğinden dönmüşüm, sonra da My Lovely Girl'de canlandırdığı Hong karakteriyle tekrar karşılaştım. Bilmiyorum, nereye baksam bu kız var gibi geliyor, çok da tatlı cidden, ne zaman görsem de aklıma köpek burunu gelecek :D 


*******


Eveeet, dizikolik yıllık drama ödüllerini de burada bitiriyoruz. Destan kadar yazdığım için yayınlaması 2 ocak 2015'i bulmuş olsa da, okurken kendinizi en azından 31 ocak 2014'te hissetmiş olmanız dileği ile, sağlıcakla kalın! :D


Yorumlar

  1. çok saolun dizi önerisine ihtiyacım vardı çok işe yaradı

    YanıtlaSil
  2. Ya amk neden bu kadar güldüm gshsbahanbsbddbjxlalalalaksjlsnalkanahd sağolun diziye ihtiyacım jskwhsgshsbmxkdlaku
    Bu arada aynen knk onbin kez haklısın şu an usendim hangi konular olduğunu yazamiycam da haklısın yani sjehueiw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şey nası cevap versem bilemedim şldfgşdlfgşlk

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Heirs / ALLAH'IMA BİN SÜKÜR BİTTİ / Adeta bir fanfiction...

Liar Game / Japonya

Reply 1994 / Bu diziyi yazanı bir elime geçireyim var ya....................