NEDEN HEP BEN

Bu sıralar beynimi yine biraz kaybetmiş durumdayım. Bakın benim dönemlerim vardır. Beynimi kaybedip ruhumu kalbime teslim ettiğim bu dönemlerde bir şey takıntı haline getirir, suyunu çıkarana kadar sündürür, sonra da onu kesinlikle terk etmeden hayatımın bir parçası haline getirir ve hayatıma eklerim.

Çok küçük yaşlarda ilk takıntım Harry Potter'dı, zaman geçti okumayı öğrendiğim andan itibaren içimde tutku olan kitaplardan inşa oldu hayatım, sonradan hayatıma Avatar The Last Airbender ve evimize giren internet eşliğinde "yabancı dizi" furyası girdi, bu furya ilk başladığında Doctor Who tek büyük takıntım oldu. Gel zaman git zaman yabancı dizilerin hayatımdaki varlığı normalleşti, bu kez animeler girdi. Öyle çok sevdim ki bu çizimleri, saatlerimi harcadım üzerlerinde. Ve sonra Kore dizileri geldi. İzlemediğim türü, ezberlemediğim oyuncusu kalmadı. Artık daha da takıntı edinmem derken kpop ve gruplar, akabinde gelen tasarım sevdasıyla artık beynim daha fazlasını kaldırmaz diyordum. Harry Potter, Doctor Who, bir yandan yayınlanmaya devam eden yabancı diziler, öte yanda bambaşka kategorideki Kore dizileri, zaman zaman kafamı dağıtan animeler, ve elbette ki hayatımı bilgisayar başında geçirirken bana eşlik eden kpopın üzerine bir şey ekleyemezdim çünkü.

Ama ben de böyle bir insanım işte. Hayatımı bir şeylere takmadan etmeden geçiremiyorum. Uzak bir olay değil fakat bu defa da tarihi dizilerle geçiyor hayatım...

Bakın çok dürüst olacağım, benim için o ağır, siyasi, ve anlaşılması güç Kore tarihi dizilerini izleyen insan profili, evde kalmış, hanım hanımcık ablalardı. Sonra ne olduysa.. Oldu yani, kendimi Empress Ki izlerken buldum. Ara sıra tarihi dizi izlemişliğim vardı, fakat çoğu oyuncuların hatrınaydı. Zamanında gelen Lee Minho hayranlığı ile izlenmiş Faith, dönen olayların çoğunu anlayamadığım Sungkyunkwan Scandal belki de tek örneklerimdi. Sonra.. Yani.. Özel bir düşmanlığım olduğundan değil fakat o kostümler beni boğuyordu falan. Ne olduysa şu son zamanlarda oldu ve..

Ay ne çok konuştum. Tamam yeter. Sonuç bu yani. Tarihi dizi izliyorum. Onu döküleyim diye gelmiştim, gidiyorum.

Yorumlar

  1. Ay bende o kadar çok şey izliyorum ki , dil , kültür , tarih hepsi birbirine girdi :D Emperss ki çok güzel dizi , tarihiye yeni başlayanlar bile çok seviyor :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Heirs / ALLAH'IMA BİN SÜKÜR BİTTİ / Adeta bir fanfiction...

Liar Game / Japonya

Reply 1994 / Bu diziyi yazanı bir elime geçireyim var ya....................