Son Zamanlarda / Marvel Dizileri, Love is Hard for Otaku ve Oyunlar

İyi bir giriş yapmak isterdim fakat nasıl yapılacağı hakkında hiçbir fikrim yok...

*Bir de, blogger'a bir şeyler olmuş, kesinlikle yorumlara nasıl cevap verileceğini çözemedim. (google'a hem iş mailim, hem de bu blog için kullandığım mailim girili, kesinlikle iş mailim dışında bir şeyle cevap yazamıyorum...)

Bir süredir kardeşimle Wandavision'ı takip ediyorduk, neredeyse 3 ay boyunca bizim için iyi bir cuma eğlencesi olmuştu. Tüm dünya ne kadar harika, ne kadar iyi bir dizi olduğundan bahsedip durdu zaten, aynı şeyleri milyonuncu defa anlatacak değilim.

Wanda, yıllardır MCU takip eden biri olarak benim açımdan çok ayılıp bayıldığım bir karakter değildi, bu diziye kadar tabii. Çok güçlü olduğunu biliyorduk evet, ama bu güçlerle neler yapabileceği üzerinde durulmamıştı bence (kabul 2-3 filmin konusu direkt bu kızın güçlerinin kullanımıyla başlıyordu, ama buradaki gibi neler neler yapar daha haberiniz yok tarzı bir şey izlememiştik). Endgame'de Thanos'u bıraksalar tek başına yok edecekti kız doğru, ama sonuçta finalinde yaşanan şey bu olmamıştı, o savaş Wanda sayesinde kazanılmamıştı. Biraz bu yüzden, bu dizi başlayacak diye heyecanlı falan değildim. Ama izledikçe hem Wanda'ya, hem Elizabeth Olsen'a, hem de, Vision'a ve Paul Bettany'e büyük hayran oldum. Dizinin adı Wandavision'dı evet, ama esas yıldızı zaten Wanda'ydı. Bundan sonra ne olur, Vision ne yapmıştır, Wanda hayatını nasıl sürdürür, bunların hakkında uzuuuun uzadıya teori falan üretmek istemiyorum. Ne olabileceği önemli değil, Marvel'ın ne olmasını planladığı önemli. İzleyip göreceğiz, tek temennim bu dizideki gibi görselliğiyle, setiyle, dekoruyla, efektleriyle, bize bu kadar güzel bir seyir zevkinin yaşatılmaya devam edilmesi. Wandavision, estetik olarak 10 senelik MCU filmlerinin neredeyse hepsinden daha çok keyif verdi bana (bu konuda en yakın yapım Doctor Strange'di bence, ki onda bile böyle dönem dönem uğraşılmış bir görsellik yoktu). 

Geçenlerde Amazon Prime'da dolaşırken çizgi diziler kısmına göz attım. Uzun zamandır anime izlemiyordum, ve benim için animenin en sevimli yanlarından biri çevirmenlerin güzelce düzenlemeleri, çeviriyi animenin içine yedirmeleri olmuştur hep. Doğal olarak düz altyazının göründüğü Netflix, Prime gibi platformlarda pek anime izlemezdim. Ama Love is Hard for Otaku diye bir anime dikkatimi çekti. Toplam 10 bölümden oluşuyor, ve esas kızımız Narumi'nin yeni işine başlaması ve bu iş yerinde karşılaştığı çocukluk arkadaşı ve birkaç tane daha otakunun hayatından bir kesit sunuyor. Zaten kısacık bir şey. Çizimler çok çok modern değil, 2008-14 aralığında çıkan animeler gibi. Gerçekten çok keyifle takip ettim, böyle çerezlik bir şey izlemek isteyenlere önerimdir :) 

*Live-action'ına da denk geldim, tabiki bizim böcek kimseyi şaşırtmıyor ve başrolde Yamazaki Kento var :) Yaaaani saçını falan taramışlar hani oturaklı bir tipe dönüştürmeyi de başarmışlar, ama ben olsam Kento'yu Hirataka değil de, Kabakura senpai yapardım, just an idea..

Bunlar dışında zaman zaman izlediğim çerezlik Modern Family ve Brooklyn Nine Nine var, onlar da iyiler güzeller..

Bir de; nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde düştüğüm Genshin Impact bataklığı var... İyice kafayı yedim, zaten evden sabah 9 akşam 6 şeklinde çalışıyorum, ama 5 gibi kendimi işi kenara almış açmış Genshin oynarken buluyorum. Çok sevmeme rağmen hayatında boşluk olmayan kimseye de öneremiyorum, çünkü gerçekten bazen işimden gücümden alıkoyuyor, pis bir bağımlılık biraz..


Hikayesi, görselleri, oyun mekanikleri, her şeyi o kadar iyi ki.. İkiz kardeşinden ayrılan bir karakterimiz var, kardeşini aramak için çıktığı yolculukta Mondstat ve Liyue isimli iki şehirde bir sürü karakterle karşılaşıyor, insanların kargoculuğundan tut yolda saldıran canavarlardan kurtarmaya çeşit çeşit görev yapıyor. Bu ikizlerden ister kız, ister erkek olanı seçebiliyorsunuz (abim ilk çıktığında biraz oynayıp bırakmış, onun hesabıyla oynamaya başladım ben de, erkek kardeşi oynatıyorum). Her karakterin farklı farklı elementsel güçleri var, kontrol etmesi çok çok zevkli. Eklemek isterseniz oyun için ID'm Madeinsiy (UID 706353367).

Bir de, bebeklerim canım SHINee'ciğimin yeni albümü var, onu zaten dinleyin dinletin, ama bence özene bezene yaptığım çeviri videolarıma da bir göz atabilirsiniz (farkındayım animasyonda çocukların sol kolu yok, ne yapayım zaten yürütmem 2 hafta sürmüş, bir de sol kolu da hareket falan ettirmeye üşendim ne yalan söyleyeyim).








Yorumlar

  1. Marvel aldı başını gidiyor. Wanda, loki derken tüm listelerde marvel yer alıyor.2021 'in dizileri arasında hepsi marvel neredeyse.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Heirs / ALLAH'IMA BİN SÜKÜR BİTTİ / Adeta bir fanfiction...

Liar Game / Japonya

Reply 1994 / Bu diziyi yazanı bir elime geçireyim var ya....................