Timeless

Çok uzun zamandır bana direkt önerilmeyen hiçbir şeyi seyretmiyordum. Netflix'in önerilerini de boş geçiyordum yani. Ama nasıl olduysa, banner'ı Fridge'i anımsattığından bu diziye bir göz atayım dedim. Zaman yolculuğu konsepti, karakterler, olay örgüsü derken biraz sarar gibi oldu.



Mason Industries'in bir süredir üzerinde çalıştığı zaman makinesi, Garcia Flynn ismindeki bir "terörist" tarafından çalınır, Flynn'in zamanın önemli noktalarını sabote edeceğini anlamalarıyla şirket, federallerle bir olup, ellerindeki acil durum botunu kullanarak Flynn'in ve ana geminin peşine düşmeleri için bir takım kurar. Takımda tarih profesörü Lucy, mühendis Rufus, ve federal ajan Wyatt yer almaktadır. Üçlü zamanda dolaşarak yanlış giden olaylara müdahale edecektir.

Klasik bir macera teması yani, her şeyi bilen kız, beyin gücü, kas gücü, ve bir tehlike. Ama işte sorun şu ki, zamanın tehlikede olması biraz fazla büyük bir durum. Ne nasıl başladı, sonucu nereye bağlandı, madem böyle bağlandı olay nasıl başladı gibi bin tane soru var, ve bu sorular cevapsız kalıyor. Bu sorular önemli değil, zaman yolculuğu ve macera severim, bağlamasalar da olur diyenlerdenseniz fena bir dizi değil. Favorim Bonnie ve Clyde hikayesiydi, cinayet oteli konsepti de eğlenceliydi. Dizi bana Doctor Who'yu feci özlettiği için bir ara kardeşime izletme bahanesiyle 2005'ten itibaren tekrar izleyeceğim. Evet bu dizide de konu dolaştı durdu Doctor Who'ya kondu.

*Bundan sonrası spoiler* 

En sevdiğim karakter Flynn'di. Ama onun da hikayesi havada kaldı resmen. Adama bak aileni kurtarmak için büyük bir işe girişeceksin ama sonunda onları da kurtaramayacaksın, her yerde tehlikeye de gireceksin, ve yine de bu hikayede kilit isim sen olduğun için bunları yapmak zorundasın dediler. Eee????? EEEEE????? Dünyanın en iyi insanı olduğundan olsa gerek hepsini de yaptı, ama NEDEN????


En uyuz olduğumsa Wyatt'tı. Düz common white boy. İlk sezon karım da karım Jessica'm da canım benim de ağlandı dövündü durdu. Sonunda artık geri getiremeyeceğine ikna olup Lucy'e sardı. Tabiki başrol çocuk olduğu için Lucy de çoktaaan ona düşmüştü. Sonra Jessica geri geldi ve???? Direkt düşünmeden karısına döndü???? Lucy biraz Flynn'in kollarında teselli bulur gibi oldu amaaaaa tabiki Wyatt başrol olduğu için Jessica'nın ilk hainliğinde hemen Wyatt ve Lucy tekrar bir arada. Kusacağım ya o kadar kötü ki.... 


Bunlar dünyanın en iyi ikilisiydi. Wyatt salağı yüzünden ayrı düştüler, Rufus öldü, Jiya sakat kaldı (gibi), sonra Flynn sayesinde tekrar bir araya geldiler. Wyatt bunun sonuçlarına katlandı mı peki? Flynn bunun övgüsünü aldı mı? Yooo, ikisine de yooooo....

Herkesi adam gibi adamlık mektebinin önde gelen kurucularından Garcia Flynn için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.



sarışın ve renkli gözlü olmadığı için yitirilen bir değersin resmen

Keşke burada Flynn, Wyatt'ı daha da bir güzelce dövseydi, şöyle pata küte :(


Son olarak, Timeless Flynn ve Modern Family Phil'in aynı kişi olmadığı gerçeğini hala sindirebilmiş değilim. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Heirs / ALLAH'IMA BİN SÜKÜR BİTTİ / Adeta bir fanfiction...

Liar Game / Japonya

Reply 1994 / Bu diziyi yazanı bir elime geçireyim var ya....................