You're All Surrounded / Ay parçası mı kara böcük mü? Seçim yapmicam, İKİSİ DE BENİM!!1!!!!1!



2003 yılında Masan'da bir okul hemşiresinin ölümü ve oğlunun ortaya kaybolmasıyla başlıyor dizi. Yıllar geçer, o zamanki davayla alakası olan Masan polis dedektifi Seo Pan Suk, 2014'te Seoul-Gangnam emniyet müdürlüğündeki Cinayet Bürosu dedektifi olmuştur. Eline eğitmesi için 4 çaylak verilir. Çaylaklardan tek bayan Oh Soo Sun'un memleketi Masan'dır ve 11 yıl önce kaybolan hemşirenin oğlu Kim Ji Yong'la kaybolmadan önce yakındır. Bir diğer çaylak, Eun Dae Gu (kara böcük, ağağağ), aslında Kim Ji Yong'tur ve annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Seo Pan Suk'tan intikam almak için dedektif olmuş, kimliğini de yıllardır gizli tutmaktadır. Ayrıca diğer iki çaylaktan Park Tae Il (Ay parçası, ağağağa) ve Ji Gook da farklı nedenlerden bu mesleği seçmişlerdir. Sonuçta acemi 4'lü, efsanevi Seo Pan Suk'un eline kalmıştır ve Seo Pan Suk bunun acısını hepsinden çıkarma niyetindedir.


Dizi başlamadan önce, kadrosuyla ilgili etrafta dedikodular dönerken söylenen tek bir şey vardı: "Rüya Kadro". Haklılar, haklılar, daha da haklılar. Aağağağağağağğağa. Kadro malum, Cha Seung Won'dan Ahn Jae Hyun'a bir tane çürük yumurta yok -şey, gibi gibi. Yalnız çürükleri de çürük haliyle sevdim şimdi yalan olmasın.

Fark ettiyseniz diziye tam anlamıyla "bayıldım" Ama yılın en iyi dizisi miydi, veya izlediğim en iyi komedilerden miydi? İkisine de hayır. Favorilerime hayatta oynayamaz. Ama bir sahnesi vardı ki...

Hayır hayır. Spoilera bu kadar erken başlayamam.


kavga sonrası jiyong sşglksdg
Dae Gu Dae Gu!!!! Başta Eun Dae Gu adına alışamadım, sonlarda Kim Ji Yong'a. Zaten ikisini de adam gibi kullanmadı aslında anlamadım. Kendisinin ilk bölümlerde çok komik bir hikayesi vardı, ha gerçi drama bağladı baya ama olsun. Liseli bir kızı seven bir ortaokul öğrencisi olarak 2003'te yapmadığı kalmadı garibimin. Hoşlandığı kız -adı Hye Ji mi neydi- bizim Soo Sun'un bir nevi düşmanı olunca, kız kavgasına falan karıştı Ji Yong. Ve evet Soo Sun'dan dayak yedi şsldkgşdlkh Bir kaç defa da yine Hye Ji için Soo Sun'un başını belaya soktu. Yalnız, ay Allah affetsin Hye Ji inanılmaz çirkindi yani ama yok böyle bir çirkinlik nesi Masan'ın en güzeli yaptı onu koca burnu mu yoksa daha da koca dişleri mi. Tövbe ya. Bu arada, Hye Ji sayesinde bizim Türk kızının, en azından kfan Türk kızının ne kadar salak olduğunu görmüş oldum.

Son zamanlarda bayağı garip hobiler edindim arkadaşlar. Dizileri indirmeden izleyememek gibi. Yani izlerim de, bilgisayardan izleyemem. Telefondan falan anca. Kuzenlerim için güzel dizileri stoklamakla başladı, bir baktım dizi izlemek için yalnızca indirmem gerekir olmuş. Telefondan online izlemeye gelince de, o şekilde izlerken de yorum bağımlısı oldum. Saçma salak oppacı yorumlar okuyarak kendimi kudurtmaktan zevk falan alır oldum Allah'ım sen yardım et. Bakın, şimdi de işin gücün yok yorum yapanlara mı saldırıyorsun demeyin de, ya O YORUMLARI YAPAN ARKADAŞLAR SALAK MISINIZ.

En çok denk geldiğim yorum "Yaaaaaa çocuk kızın peşinde çok koştu artık şu ilk aşkı Hye Ji gelsin de ona dönsün kız kıskansın biraz." ARKADAŞLAR TEKRAR EDİYORUM SALAK MISINIZ?!! Allah'ım Yarabbim ya ne çok seviyosunuz kız karakteri süründürmeyi. Evet anacım, aman senin oppan burnundan kıl aldırmasın aman hep kadın karakter ezilsin. Geçenlerde de sayfada paylaşılan bir söylentinin altına yapılan yorumlar delirtti zaten beni. Söylenti Roommate'in idol versiyonundan falan bahsediyor, işte şu şu idoller olabilir gibisinden. Baın şimdi alta yapılan yorumları özetliyorum;

"Ya o kız idollere hiç gerek yok sadece erkekler olsun ayyyy oppam yaaaa inşallah olur oppaaa ama kızlar olmasın kız yok kızlara hayır no"

Merak ediyorum oppalarının konserine gitseler ve oppaları kız oldukları için onlarla değil de birbirleriyle ilgilenseler ne olur. Yani bayağı komik olur da.. BURAYA NEREDEN GELDİM.

Hye Ji diyorduk. Bizim kızların salak olduğu konusunda hem fikirsek Hye Ji ve Ji Young'a dönelim. İkisi arasında doğal olarak bir şey olmadı, hatta Ji Young'un açısından ilk aşk bile değildi. Sadece Hye Ji'den öylesine hoşlanan afacan bi çocuk canım işte. Annesinin öldürülmesine şahit oluyor, ve öldürenin kesinlikle Seo Pan Suk'la alakalı olduğunu falan düşünüyor. Her zaman da Pan Suk'u suçlu olarak canlandırıyor kafasında. Bir yetimhanede büyüyor, Eun Dae Gu adını alıyor ve intikam almak için Pan Suk'un çalıştığı cinayet büroya kadar giriyor.

Benim açımdan bu çocukla ilgili en sıkıcı şey bu intikam muhabbetiydi. Ya uf taam anladım atarlısın da bu ne ya bilip bilmeden adamın peşine düşüyorsun. Halbuki adam senin yüzünden ne kayıplar vermiş, kalbinde ne acılarla ne vicdan azaplarıyla yaşamış yıllar boyunca. Aslında bakarsanız benim aradığım komediydi, ve All Surrounded aradığım tüm komedi unsurlarını barındırıyordu içinde. Ama bir de fazladan bu intikamdı, dramdı falan araya katınca canımı sıktı. Ne gerek var ya amaaan..

Bu adam da Ji Young'un annesini öldüren katil. İlk gördüğümde 
"Yang Hyun Suk is that you?" olmuştum, şu şapkalı haliyle görünce
hala aynı şey diyorum.

Şimdi de biraz göz banyosu;

Tü tü tü maşallah Allah'ım özene bezene yaratmış ya bu nasıl çirkin bir güzellik..


Gelelim Oh Soo Sun'a! Evet çocukluk resmini koydum ama aslında Oh Soo Sun karakterini canlandıran kişi Go Ara. Evet bu yazıda Go Ara'nın resimlerine minimum seviyede rastlayacaksınız çünkü onu sevmediğime karar verdim. Oyunculuğu olmamıştı bu dizide. Beni çok rahatsız eden bir şekilde konuşuyordu, sürekli aynı mimikleri ve ses tonunu kullanıyordu, ayrıca surat ifadesinden rahatsız oluyordum. Karakteri... Şey karakter iyiydi ama dizi boyunca çocukluğunu canlandıran Ji Woo canlandırsaydı yemin ediyorum daha da iyi olurdu. Ya ben bu kıza bayıldım! Nasıl bu kadar tatlı olabilir! Babasından dayak yerken, kendisi millete hatta en başta erkek kardeşine kabadayılanırken aşırı komikti. Evet evet benim dizide en çok ön planda olmasını istediğim şey Oh Soo Sun'du işte! Bu arada cicim sen o Hye Ji sümüklüsünden çok çok daha güzelsin zaten Ji Young da o kızdan hoşlandığı için halt etmiş bye. Neyse, Soo Sun'un karakteri pek değişmedi. Sadece biraz daha nasıl desem.. Oturaklı hale geldi. Yani .... Oturaklı işte ya. Ergen halinden tek farkı yaşı ve bunun getirdiği bir olgunluğuydu bu kadar. Ama "patınağ" (partner) derken ağzının ortasına temiz bir iki geçirmek istedim yalan olmasın. Dae Gu'yla olan ilişkisi geçmişten günümüze her saniyesinde komikti.

Karakoldaki ilk anında erkeklerin soyunma odasına dalıp cıbıldak vücutlarıyla karşılaştığı anda demiştim zaten favorimsin diye...

Şimdi biraz daha göz banyosu;


YA SEN İNSAN MISIN HAYIR SEN DE İNSAN DEĞİLSİN AMANIN AY PARÇASI AY.

Man From the Stars'ın liselisini burda mesleğini- hatta iki mesleği- avuçlamış bir dedektif olarak izlemek ilginçti. YA İLGİNÇLİĞİ BOŞVERİN YİÇEM. Peki, yakışıklı olması dışında bir gideri, elle tutulur bir yanı var mıydı? Bu daha da ilginç ama vardı. Oyunculuğu Stars'a göre gelişmiş, ve buradaki karakterine uymuş. Tae Il karakteri de iyiydi. Bir sırrı var ve tek bir şey söyleyip sizi bu sırrı konusunda rahatlatayım; SIRRI GAY OLMASI DEĞİL. Ben izlerken bunu birisi söyleseydi gider alnından öperdim Allah razı olsun beynim rahatladı sayende diye. Ya resmen ödüm koptu Gook'la sevgili olucak diye. Bakın homofobik değilim ama İSTEMİYORUM YA TAE IL NİYE GAY ÇIKSIN BNNE. Neyse. Spoiler. Bir ara bıçaklandı ve ekrana bön bön bakıp ay parçamı niye bıçaklıyosunuz arsız pislikler dedim ya deliriyo muyum? spoiler bitti.

Ya sen git burdan git artık yeter ya :(((( Amanın tütütü maşallah nazar da değmez inşallah :(

Gook'sa.. Ya resmini bulup koymaya üşeniyorum ama;

En sağdaki arkadaş işte. Çirkin göründüğüne bakmayın ya tatlı çocuk, bayağı da komik. Ama spoiler Soo Sun'a Gook'un aşık olmasındansa ay parçasının aşık olmasını tercih ederdim. spoiler bitti. Millete yaranmak için yaptıklarına çok güldüm bu çocuğun, hele Soo Sun'un annesinin karşısında kabız oldu kabız da yine yaranamadı o ayrı.. Bu arada resim baya tatlı ya çok ısırmalıklar sdşlgksdşglk

Şey sldjgsldkjg şu kırmızı işaretli şey ne biliyo musunuz şlsdgşldkşk Gook'un sns profil resmi şdslkgşfdlkgşlkdfh İlk çıkınca sahneyi durdurup yüz saat inceledim BU NE VE NİYE diye, anlam veremedim gerçi sşdlkg

Bu arada, bizim üçlü - Dae Gu, Tae Il, Gook - aynı dairede yaşıyor. Şey yurtları gibi bir şey yani. Soo Sun da ilk bölümlerde yaşadığı evinden olup karakolun çatısında bir çadırda yaşamaya başlayınca sandım ki bu üçlü kızı evlerine alıcak olaylar olaylar olucak ama nerdeeeee.....

Ya bu o kadar büyülü bir resim ki Gook bile bi hoş çıkmış.  AY AMA AY PARÇASI NEREYE BAKIYO AY NEGZEL BAKMIŞ. Ama böcüğüm fazla somurtmuş, pf.

Ay valla da yicem billa da yicem


Evet bir yakışıklı da burada. Seo Pan Suk, efsanevi olan. Ya nasıl desem bir ahjussi nasıl bu kadar karizmatik olabilir anlatsanıza? Yok yok cidden delirdim ben bitmişim.. Başlarda pek anlamıyorsunuz bu karakteri, ama seviyorsunuz orası ayrı. Zaten olayları Ji Young'un bakış açısından izlemediğimizden Pan Suk'un hiçbir suçu olmadığını da biliyorsunuz ve bu sayede de sevdiriyor kendini. Ya bir de sakallı çok mükemmel ama sakalsızken de daha az mükemmel değil bu cümleyi anladıysanız gelin sarılalım söz sizi Cha Seung Won olarak görmicem :( Ayrıcana Seo Pan Suk karakterini de her gördüğü öpüşme/sarılma sahnesine aynı tepkiyi verebildiği için tebrik ediyorum, hayatımda hiç bir romantik sahneye bu adamın şahit oldukları kadar çok gülmemişimdir baya eminim.


Ve işte en az Seo Pan Suk kadar karizmatik bir kadın karakter, Kim Sa Kyung.. Bu kadar mükemmel olduğunuz için teşekkür ediyorum hanımefendi. Ayrıca bu mükemmel halinizle en az sizin kadar mükemmel Pan Suk'la olduğunuz için de ayrı teşekkür ediyorum ve sizi geçiyorum çünkü diyecek bir şeyim kalmadı.

Genel olarak Gangnam Polis Merkezi de komedi karakterlerle doluydu. Şu soldaki Şef yardımcısının neredeyse her sahnesine hunharca kahkaha attım. Hele ki 5 çocuk babası olduğunu görünce daha da bir güldüm şlksdgşlskdgşslkdgb AMA SAĞDAKİ ŞU KADINA GICIĞIM. Oyuncunun kaç tane dizisini izlemişimdir, hiçbirindekini karakterini sevmedim (yoo sadece 4 tane dizide denk geldim ama sonuçta sevmiyorum) Ses tonu beni BO-ĞU-YOR. Konuşmasın ya banane konuşmasın X(( Ayrıca bu dizideki karakterine de sinir oldum valla hiç yok o iyiydi anlamam yedi o kadar boku sonra da olan oldu. Gram üzülmedim banane be. Gençliğine bile sinir oldum aman ya düşününce bile sinirlendim bak. Geçiyoruz.

Neyse, sonuç olarak severek izlediğim bir dizi oldu. Ama hala anlamadığım çok yer var. Şu şekilde;

Spoiler başladı.

1.Sa Kyung ve Tae Il arasında ne vardı amk ne olduğunu boşverin ne gerek vardı NAPIYOLARDI ONLAR ANLAYAMIYORUM

2.Ji Young'un annesinin ölümünü hep kadının şahitlik ettiği o olay yüzünden sanıyordum, meğer metres işleriymiş. Peki, o zaman annenin şahit olduğu cinayet göstermelik olarak mı oradaydı? Hiç mi ilgisi yoktu ya olayla halbuki ondan bi olay çıkıcak gibiydi? Eğer cidden bir şey yoksa harcadılar güzelim olayı.

3.Gook'un tek sorunu annesinin hala boyunun uzayacak olmasına inanması mıydı cidden? sşdljgdşglkdg Hayır bi ara atarlandı boş yere dayak yedi falan da, yani bunun dışında nasıl hiçbir olayı olmaz ya??

4.Kızın çadırda yaşıyo olmasını neden bizim esas oğlan Dae Gu değil de Pan Suk kullandı ya deliricem çok saçma sdşlgsdşgk

Spoiler son.

Sevdiğim şeylerse..

Bir defa aşk üçgeni olmamasını çok sevdim, Allah'ım şükür böyle bir dizi de gördük sana şükürler olsun.

Romantik sahnelerini sevdim. Ama daha önce de belirttiğim gibi o romantik sahnelere şahit olan Pan Suk'u daha çok sevdim.

Çaylak dörtlünün arasındaki ilişkileri, atlattıkları zorlukları (bu zorluklara neredeyse bir gün boyunca arabaya tıkılı kalıp kabız olarak birbirlerinin kokularını çekmek de dahil sşdlkgdşgkdşgk) çok çok sevdim.

Yaaa çok tatlılar yine yiçem
Dizinin en sevdiğim sahnesiyse bizim dörtlünün 3 liseli kızla rehin alındığı sahneydi. Diziyi bitirdikten sınra sildim ama o bölüm hala duruyor, sıkıldıkça açıp izliyorum. Oradaki konuk oyuncuyu yani bizim deliyi, Rooftop Prince'in "feminen" yaverini görünce önce 100 saat düşündüm, kudurdum falan KİM YA BU ÇOCUK ADI NİYE ÇIKMIYO HALBUKİ DİLİMİN DE UCUNDA YA falan diye. Sonunda bulunca bayağı rahatladım da evet.

Diziyi çok kesik izlediğimi belirtmem lazım ama. Yani şu şekilde, bir ara 10 bölüm güncel takip ettim, sonra biraz sıkıldım gibi oldu bıraktım. O ara her buluştuğumuzda delicesine kdrama izlediğimiz kuzenlerim geldi İzmir'den, ve o bahaneyle baştan başladık diziye. Onlar buradayken de yine güncele döndüm doğal olarak. hele ki spoiler AY DAE GU NUN GÖREV BAHANESİYLE SOO SUN U YEDİĞİ O BÖLÜMDE YERİMİZDE HOPLADIK. Hoplamak konusunda şaka yapmıyorum. Saat sabahın beşi olmuştu, sonraki gün 8 gibi İzmir'e geri döneceklerdi. Ve biz o saatte uykulu uykulu hadi şunu da bitirelim şunu da diyerek dizi izliyorduk. Kız birden çocuğu öpünce, yetmeyip çocuk da kızı kendine geri çekince üçümüz de yatakta hopladık bir anda uyandık. Ha uçağa uykulu yetiştiler ama olsundu be. Spoiler son. Şey, kuzenlerim İzmir'e döndükten sonra ben yine biraz kaçırdım ucunu. Hele de dizideki şu son olaylar, yok metresmiş yok meclis üyesinin orospu kızıymış vallahi sinirlerimi bozdu da bayağı ağırdan aldım izlemeyi. En son da bitince hem rahat bir nefes aldım, hem azıcık boşluğa düştüm. OLSUN YA IT'S OKAY IT'S LOVE BAŞLIYO SONUNDA OLEY BE!!!!1!!!

Neyse ya, kaçtım ben, izlemeyenlere iyi seyirler, izleyenlere de.. Ne diyim hacı afiyet olsun.

Ps: bu dizide de sarı şemsiyeden eksik kalmadık çok şükür.

Ya ama küçüklükleri çok tatlı valla bayılıyorum şlskdgşsdkg

Şu da dizinin en ama en alakasız afişi heralde bu bok yüzünden bayağı ürktüm şimdi bi de bu aşk üçgeniyle mi uğraşıcaz diye aman ya..

Tekrarlıyorum: çok tatlısınız, varlığınız için teşekkür ederim xs

Yorumlar

  1. Yaa o kadar guzel anlatmissin ki erteleyecektim ama gap dong bitirdiyim gibi bu diziye baslycam))tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy sakın acele etme! gapdong izliyosan böyle sindire sindire izle, all surrounded bir yere kaçmıyor ya sdşglskdşglk

      Sil
    2. ahaha)))tamam sindiricem ama o kadar guzel ki 10 bolumu birgun icinde bitirdim)

      Sil
    3. İşte ben de tüm diziyi aynı senin gibi 2-3 güne yalayıp yutunca kendime küfrettim, şimdi de baştan baştan izliyorum, ne diyeyim gapdonga.. X((

      Sil
  2. Go Ara sevenleri çok olduğu için dizi bitene kadar hiç sesimi çıkarmadıydım ama benim gibi düşüneni görünce açayım bari ağzımı dsjdhsjdhsds :D Bazı sahnelerde o kadar zorlanıyordu ki burda ben onun yerine acı çektim resmen... ama bazı sahnelerde de çok şirin bir şeye dönüşüyordu o yüzden oyunculuğu iyi miydi kötü müydü bilemedim ama diğer oyuncuların gerisinde kaldı, bu gözle görülür bir şekilde fark ediliyordu. Diziyi ben de bölük şekilde izledim.. dizi güzel mi? Güzel hatta harika bile diyebilirim ama nasıl desem... böyle oturup da 6 bölüm arka arkaya izlenilecek bir dizi değildi, canım sıkıldıkça izliyordum yani :D Son olarak bir şey fark ettim; Kore'de çocuk/genç oyuncular büyüklerden daha iyi oyunculuk yapıyor arkadaş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya resmen altından kalkamamış seveni de kusura bakmasın. 1994 te izleyince oyunculuğu iyi sandım ama sonra fark ettim ki olay saturide. Duygusal sahneye gelemiyor bu kız. Ve çocuk oyuncuların çok daha iyi olduğuna sonuna kadar katılıyorum! :D

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Heirs / ALLAH'IMA BİN SÜKÜR BİTTİ / Adeta bir fanfiction...

Liar Game / Japonya

Reply 1994 / Bu diziyi yazanı bir elime geçireyim var ya....................