Faith / Manyagı Bol Lee Min Ho Sekeri


Valla bu defa çok uzatmicam. Çünkü pek de tarihi dizi seven bi tip değilim. Buna da Lee Min Ho başrolde diye başlamıştım zaten dkjfdkj Hatırlarsanız daha ilk yazımda demiştim, City Hunter bittikten sonra ikizim de bitirsin de bi an önce Faith'e başlayalım demiştim, işte City Hunter'ın üstüne 7-8 tane daha dizi izledim, sonra tam Lee Min Ho kendini özletiyo derken Faith'e de başalayabildim. Ne yalan söyleyeyim ilk bi kaç bölüm günümüzle geçmiş arasına sallanarak geçtiğinden midir nedir çok beğenmiştim ama sonra bi an rota geçmişe çevrilip sonuna kadar orada ilerleyince accayip sıkıldım. Hatta bitmek bilmedi. Ama gelin görün ki ikizim her LMH dizisi gibi bunu da çok beğendi jkhfkdjskj.

Neyse dizimizin konusuna gelelim. Bunda yüzyıllaaar önce, bi sn önce ne kadar önce olduğunu açıklayayım. O zamanlar Çin yok Yuan var. Bu kadar önce. Kısa bi açıklama oldu. Neyse. İşte o kadar eski bi zamanda, Kore'nin kralı, hayır hayır öyle değil, yanlış anlamadıysam o zamanlar Kore yerine Goryeo varmış. Yani Goryeo'nun kralı.

Tamam tamam en baştan alıyorum.

Goryeo'nun başında çok genç bir kral var. Henüz yeni evlendiği eşiyse bir Yuan prensesi (mi acaba-neyse). İzlerken işin tarihi kısmına pek dikkat etmedim ama anladığım kadarıyla bunlar bir yerden (sürgünden bile olabilir) Goryeo'ya dönerken saldırıya uğruyolar. Kralı koruyan ekibin komutanı, Woo Dal Chi'siyse elbette biricik Lee Min Ho'muz, dizideki ismiyle Choi Young. Bu saldırıda kraliçe zarar görüyor. Tabi kraliyet doktoru yanlarında ama kraliçenin boynu kesilmiş, e tabi o zamanın olanaklarıyla kraliçeyi kurtarmak imkansız. Ama kral karısının ölümüne karşı kayıtsız kalamıyo ve efsanevi bi doktor olan Hwata'yı bulmaya karar veriyo. Hwata'nın yüzyıllar önce kaybolduğu yerde oluşan bi karadeliğe Choi Young'umuzu gönderiyo. Bu delik de nereye çıkıyo dersiniz? Tabiki günümüze.

Günümüzdeyse Yoo Eun Soo adında bi plastik cerrah ablamız var. Kendisi aslında genel cerrah olarak başlamış, ancak daha sonra alan değiştirmiş. İşte koca bulamıyo falan eski sevgilisi de bunu aldatmış kullanmış atmış zaten. Bi gün bi hastanede estetik cerrahıyla ilgili-hatta daha da daraltalım tam olarak kesiklerle ve onları iyileştirmekle ilgili bi seminer verirken bizim Choi Young tam olarak köyden indim şehre misali salona dalar bakar kız anlıyo kolundan tutup kendi zamanına getirir. İşte orda film kopuyo.

Kızımız çok tatlı öncelikle kjflksjdfk Ha gerçek hayatta az buçuk yaşlı, 35 yaşında, yani biricik LMH'mizden 10 yaş büyük. 10 LAN 10. Neyse. Ben ki, hatta ikizimle beraber biz ki, LMH'nin yanına Park Min Young gibi istisnalar hariç kimseyi yakıştırmaz yanaştırmayız, yanaşanlara da sonsuza kadar kin besleriz, ama bu defa  çok farklı bir şey oldu. Ve bu ablamızı acayip beğendik :D Ha tabi demiyoruz Min Young gibi gerçek hayatta da beraber olsunlar ama dizide aralarındaki uyum muhteşemdi! Kızın çıkışları, saçma sapan hareketleri, hepsine çok güldük, kız accaayiip sempatikti çünkü :D Bkz:

Mal ya kshdskjfkldjlkjfg
Bİ DEE UNUTMADAN; BURDA BİZİM NAMIK OYNUYODU XDXDXD NAMIK DEDİĞİM KİM Mİ? TABİİ Kİ SECRET GARDEN'IN YÖNETMENİ, GERÇEK ADI LEE PHİLİPP OLAN, KRALİYET DOKTORUMUZ XDXD

ADAMIN ADININ GEÇTİĞİ HER YERE XD KOYMAK İSTİYORUM XDXD

PEKİ LAKABI NEDEN Mİ NAMIK?

Çünkü adamda tam bi Namık tipi var sdkfjdsklfj o nasıl oluyo öyle demeyin oluyo kfgkjhdkjf İkizim Secret Garden'ı izlerken her zamanki gibi dizinin en mal karakterine lakap bulmuş. Mesela Boys Over Flowers'daki Woo Bin'imizde Joker dememiz gibi skjlksdjflksjd (Burada mal sevgi sözcüğü yalnız jdhfskjhd biz namığı da jokeri de severiz aslında ama abi olarak lkdjgflkdsfj yok lan namıktan da abi mi olur klshflksjdkljflks)

Neyse. Ama adamın tipi çok komik değil mi sdhfklsdjflkdj;

Mesela burda mağazaların girişlerindeki güvenlik görevlileri gibi durmamış mı lkdjflkdjfg

Hele Faith'in basın toplantısındaki tipi lfkglfşk bu adama kısa saç da yakışmıyo uzun da yav :D en iyisi Secret Garden'daki gibi yapsın, hani ordaa da pek bi bok değildi ama gene de bi karizması vardı (!)

,

Bu da basın toplantısından Lee Philip.. Yavrum kusura bakma da hiç giderin yok be senin şlkdflşgkd


Bu da ikizimden işte.. Döktürüyo gene faskljdflskjdfl


Bu da Namık ve karısı



Bak bak baak Namığa daldık daha Min Ho'yu anlatmaya başlayamadım bile :D


Choi Young-Woodalchi. Her neyse. Şimdi bunun hayat hikayesini de hiç anlatamıcam valla çok üşendim. Ama Eun Soo'dan önceki en büyük aşkının kim olduğunu hemen göstereyim;

Bu.

Şimdi şak diye bu diyip kalkan resmi atınca diceksiniz bu ne bunun ne işi var tarihi dizide. Ya aslında gerçekten bi ilk aşkı var ama boşverin onu o çok sıkıcı. Biz bunu anlatalım en iyisi

Şimdi öncelikle bu kalkan diziye nasıl girdi? Hani Choi Young kızımız Eun Soo'yu almak için geleceğe gitti ya, heh işte orda artistik asi hareketler falan polislerden kalkan çaldı kfjgk Sonra da bu kalkanı o kadar çok sevdi ki hiiç ama hiç yanından ayırmadı. Hatta atına falan bağlıyodu, uyurken başucuna koyuyo, bunsuz dışarı çıkmıyo falan. Kolay mı olum geçmiştekilerin deyimiyle "cennet"ten getirmiş bunu. Mal yaa şlkdfşldklfşkg

AMAAA..

Bu kalkan da bahtsız çıktı arkadaşlar...


Çünkü OÇ HAMAMCI BUNU PARÇALADI. AMK MALI. Parçalarken Choi Young öyle bi baktı ki sanırsın sevgilisini parçalıyolar;


Ama kolay mı canım çocukcağız taa kalkmış gitmiş cennetten böyle bişi getirmiş sen git onu parçala oldu mu hamamcı malı ha oldu mu??!!

Şimdi bu defa da diceksiniz Hamamcı kim. O da na bu mal;



Tipi de çok mal değil mi lan? Ayy bi de gülerken görün...



HAY ALLAH BELANI.. Sen gülme amk sen gülme. YARATIK.

ŞİMDİ BİZ BUNA NEDEN HAMAMCI DİYORUZ?

Çünkü sürekli banyodaydı. Ulan bi saatlik bölümün 50 dakkasını banyoda geçiren adam o 10 dakkada çıkıp tüm sarayı birbirine katabiliyodu. Az piç değil ha bu..



Ama bunun bi kardeşi vardı ki uu beybi beybi*.* Şu öndeki malı demiyorum tabiki arkadakini diyom. HANİ BEYAZ SAÇLI OLAN XDXD

Şaka maka ikizim benden daha çok seviyo onu. Ha tamam bir LMH değil ama kim bir LMH ki lan? 

Neyse. Bu beyaz saçlının lakabı da Çoban. Eğer diziyi izlediyseniz sebebini de anlamışsınızdır zaten. Bunun özel gücü kavaldı lksdjflkdjflksj



Çoban da çoban ama yani...



Bir de kral vardı, böyle pısırığın teki. Ama öyle böyle bi pısırık değil tam anlamıyla pısırık. Resmen kelime ona bakılarak üretilmiş. Şuna bak Choi Young böceği ezince suratı ekşiyo amk malı Goryeo'ya kral olmuşsun hala saçma sapan şeylerden tırsıyosun.

Ya aslında gerçek hayatta pek bi tatlı bu. Ama dizide ufacık boyuyla ciciler giydirilince bayramlıkla süslenmiş çocuklara dönmüş. Ya yanlış anlamayın sevdiğimden bulaşıyorum dşlfkgdflşgk 



Ya ama cidden çok pısırıktı.. Gerçi o da farkındaydı. Hatta sırf bu yüzden gidip Kraliçesine sataşmıştı mal. Neyse..



Kraliçe de kraliçe ama. Bak burda ne güzel bi karakterdi Park Se Young. Ama konuşurken hiç konuştuğu kişiye dönmemesi, böyle kafa oraya çiviyle çakılıp sabitlenmiş gibi sürekli aynı yöne bakması uyuzdu. Olsun kadı kızının kusur mu her ne haltsa o işte.

Ama bebeğini kaybettiğinde acayip üzülmüştüm..

Bi de krala da kraliçeye de öyle veya böyle sinir olduğum zamanlar oldu ama ikisi de cidden çok tatlılardı. Zaten aralarındaki aşk Kore'de gerçekten meşhurmuş. E olsun o kadar. 



Aha bi de bu var lkfjdflgkgj Eun Soo çocuğun kafasına gitti çiçek taktı ya kjlshdfkdjfk Diyorum ya çok tatlı skdjfkdsjf Bu takılan çiçeği görünce ikizimle özenip ne fotoğraflar çekildik ne gifler yaptık ama merak etmeyin o dipsiz kuyuya hiiiç girmiycem :D

SONUÇ OLARAK

Şimdi tutar da bi whoviana diziyi izletirseniz ilk andan olayı çözer tabi.. Evet o çözen ben oluyorum .ha benim gibi bi mal bile çözdüyse ilk bakışta olayı anlamak zor değil demektir. 

Çözdüğüm whovianımsı şey..

Öncelikle, Hwata'nın günlüğünde Eun Soo'ya diye bi yazı görünce dedim Hwata'nın falan değil Eun Soo yazmış bunu. Sonra da zamanda geriye tekrar yolculuk etmiş ve bunu bırakmış. Ki bi ara Hwata cidden Eun Soo heralde falan diye düşünmeye de başlamıştım. Neyse bunu boşverin. 

İşte dedim ya ben dedim bu günlüğü kesin Eun Soo yazmış diye. Başkası yazamaz çünkü. E o yazdıysa tekrar zamanda geriye doğru yolculuk yapacak değil mi? Heh işte bu düşünceyle dizi boyunca o ikinci yolculuğu bekledim. Ve gelmek bilmedi. Günlük 10. bölümde ortaya çıktı kızın tekrar yolculuk yapması final bölümü olan 24'te..

Şimdi ben bu finali taa başlarda tahmin edince son bölümde beni şaşırtan pek bişey yaşanmadı. -SON SAHNEYE KADAR.



BU NE LEEEN?!?!?! SAKAL MI O??!! HEM DE LEE MİN HO?? LEE MİN HO VE SAKAL?!?! NE ALAKA YA?!!

Tabi bunlar anlık tepkilerdi- diyemicem. Hala Lee Min Ho'ya sakalın hiç yakışmadığını düşünüyorum şldkflşd. Ya ama Allah aşkına Moğol askeri gibi gözükmüyo mu sakallarla?

Neyse. Kısaca güzel bi dizi gibiydi. Ama pek saraydı komutandı askerdi bunlar beni sarmadığından izlerken sıkıldığım sahneler de oldu tabi. Napalım artık. 

O zaman güzel sahnelerle kapayalım;







Yorumlar

  1. Bir dizi anca bu kadar süper anlatılabilirslşkgjsdfglkjgdkl amk namııık sdljkgslkgjdf NAMIKOZ <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OO BİR HALK KAHRAMANII
      O İYİLERİN DOSTU, KÖTÜLERİN DÜŞMANI,
      OO KOREFANLARIN DÜŞLERİNİ SÜSLEYEEN,
      KORELİ ERKEKLERİN KABUSLARINA GİRİP TÜM KIZLARI ÇALAAN,
      O BİR KASANOVA!!
      ONUN ADI; NAMIK!!!

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Pardon yoon kyung sang olacak o

    YanıtlaSil
  4. Filmde rol almış mıydı aldıysa göremedim de

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Heirs / ALLAH'IMA BİN SÜKÜR BİTTİ / Adeta bir fanfiction...

Liar Game / Japonya

Reply 1994 / Bu diziyi yazanı bir elime geçireyim var ya....................