TOP 10 - Amerikan Versiyon

Eveeet ne zamandır ne bloga uğradım ne dizi yazısı yazabildim. Son zamanlarda Kore olsun Amerika olsun pek de dizilere odaklanamıyorum zaten. Bu defa öyle 2 günde bi dizi bitirmek falan yok. Ağırdan alıcam, yaz tatilinde de tam anlamıyla yardırıcam. Aslında bloga girdiğimde amacım Rooftop Prince veya Queen In Hyun's Man falan yazmaktı ama nasıl desem dizi tavsiyesi yapmak daha çok ilgimi çekti :D

Öncelikle yalnızca Amerikan dizilerini ele aldığımı unutmayın. Ayrıca listede ilk 7'den sonrasI biraz doldurmalık :P yani nasıl desem, ilk 7 de sıralama tam ama gerisindeki dizilerde sıralamaya pek önem göstermedim, o başlarındaki numaralar birazcık göstermelik oldu yani :D Neyse o zaman...

****

1-FRINGE


J.J.Abrams gibi bi dehanın kaleminden çıkan dizinin konusu, bir türlü açıklanamayan ancak hepsinin belli bir düzenin parçası olduğuna inanılan ve sınır bilim(fringe) olayları adı verilen davaların çözülmesi için FBI ajanı Olivia Dunham, eskiden devlet için deneyler yapan ama sonra akli dengesizlikleri sonucu hastaneye yatırılan Walter Bishop ve onun 'hovarda' oğlu Peter Bishop'un bir araya gelerek bu olayları çözmesidir.

Ama en kötüsü...

BANA HER ŞEYİ DEYİN, FRINGE BİTTİ DEMEYİN :'(( Dizi biteli neredeyse 4 ay oldu ben hala bitişiyle girdiğim o depresyondan çıkamadım... Ya bakın, zaten bilim kurgu bağımlısı, paralel evrenlerin gerçek olabileceği, tüm fizik teorilerinin bir gün ispatlanıp uygulanacağı umuduyla yaşayan ama buna rağmen sayısalla alakalı her şeyden nefret eden mal bir insanım. Ne diye gelip benim elime tüm beklentilerimi, isteklerimi karşılayan bir dizi veriyorsunuz? Hadi verdiniz, neden böyle bitiriyorsunuz? Aslında mutluydu, ama neredeyse 3 yıldır her bölümünü iple çektiğim bir dizinin bittiğini görmek çok koyuyor. Zaten finali de yayınlandığı gibi izlemedim. 5.sezonun son 5 bölümünü olabildiğince beklettim..

2-Veronica Mars


Gençlik, gizem, suçu aynı anda izleyebilmek istiyorsanız buyrun sizi böyle alalım.

Keith Mars, Neptune kasabasının şerifiyken kızının en yakın arkadaşı Lily Kane öldürülür ve bu cinayet soruşturmasında Lily'nin babasına kadar herkesin suçlu olabileceğini söyler. Lily'nin babası Jake Kane'in de cinayetle bağlantılı olduğunu söyledikten sonra Jake'in milyonları sağolsun işinden edilir, ve bir de üstüne karısı olacak yelloz Keith'i terkeder. Tüm bu kargaşadan en çok etkilenen kişi ise Keith'in kızı Veronica'dır. Lily öldürülmeden önce Veronica Lily'nin abisi Duncan ile çıkmaktadır ve Lily'nin en yakın arkadaşıdır ancak babasının Jake Kane'i suçlaması üzerine Duncan da ondan ayrılır, annesi tarafından da terkedilir ve hayatının yavaş yavaş parçalanışını seyreder. Keith Neptune kasabasında ayrılmaz ve kasabada bir özel dedektiflik bürosu açar. Veronica da zaman zaman babasına yardım eder ve ilk sezon boyunca her şeyin dışında Lily'nin ölümünü aydınlatmaya çalışır.

E diğer sezonlarını da anlatmayayım artık :)

Dizinin tek eksisi, bir türlü final vermemiş olması. 3.sezon bittikten sonra dizi öylece bırakıldı ki bu bana bayağı bi koymuştu.

Neyse. Bu diziyi sakın ama sakın kaçırmayın.

3-Chuck


Amerikan gizli örgütleri CIA ve NSA "bilgisayar" (intersect) adı verilen, devlet sırlarını içeren bir yazılımın peşindedirler ve CIA ajanı Bryce Larkin bu yazılıma ulaşır ve NSA ajanı John Caey tarafından öldürülmeden önce yazılımı yıllardır görüşmediği üniversitedeki eski oda arkadaşı Chuck Bartowski'ye gönderir. Chuck mail i açtığında program bir anda çalışmaya başlar ve tüm yazılım Chuck'ın beynine yüklenir. CIA Bryce Larkin'in eski sevgilisi Sarah Walker'ı, NSA yse en tehlikeli adamlarından John Casey'ı bilgisayarın peşine düşmeleri için görevlendirir. Sarah ve John Burbank'deki Buy More'da bilgisayar sorumlusu olarak çalışan Chcuk'ı bulurlar. Chuck zaten bir bilgisayar dehasıdır ancak Stanford Üniversite'sinden oda arkadaşı Bryce Larkin yüzünden atılmıştır. Sarah ve John, yazılımın Chuck'ın beynine yüklendiğini görünce CIA ve NSA kimliklerini belli etmeden Chuck'ın hayatına dahil olmaya çalışırlar.

Chcuk benim -neredeyse- ilk izlediğim dizilerdendir. Eh evet finale doğru bilgisayarın karakterler arasında orospu olup o beyinden bu beyine dolanması gerçekten saçmaydı ama ilk sezonların hatrına bu konuya girmiyorum :D

4-How I Met Your Mother


New York'ta yaşayan 5 kişilik bir arkadaş grubunun hayatlarını rayına oturtmak için verdiği eğlenceli mücadeleyi hala duymayan bilmeyen kaldı mı ya?

Aslında hikaye 2030 yılında mimar Ted Mosby'nin çocuklarını karşısına oturtup anneleriyle nasıl tanıştığını anlatmasıyla başlıyor. Bu hikaye taa 2005 yılına kadar uzanan bir hikaye. Ted, beraber yaşadığı üniversiteden arkadaşı Marshall, gene üniversitede tanıştıkları Marshall'ın nişanlısı Lily, hovardanın babası donjuan Barney, ve bunlara sonradan katılan Kanada'lı muhabir Robin.

Valla 8 sezon oldu hala anneyle tanışamadık artık beklentilerimizi karşılamayan çirkin bi anne falan çıkarırlarsa karşımıza yeminlen olay çıkarırım.

5-The Big Bang Theory


Aynı evde yaşayan dahiler Sheldon, Leonard, ve gene dahi arkadaşları Howard, Raj, bir de bunlara sonradan eklenen aklı az biraz kıt ama oldukça seksi komşuları Penny'nin hayatları nasıl birleşebilir? Valla birleşir hem de çok güzel birleşir.

Favori karakterim tabi ki günün birinde mitoz bölünmeyle üreyeceğine inanılan Sheldon. En nefret ettiğimse abaza Howard, yok arkadaş sevemiyorum ben bu adamı.

6-Dexter


Daha çok küçükken babası, annesini Dexter'ın gözleri önünde katleder ve bu vahşetin ortasında bulunan Dexter, polis memuru Harry tarafından evlat edinilir. Dışardan bakıldığında gayet normal bir yaşam süren, Miami polis departmanında kan analisti olan Dexter'ın aslında kimseyle taıştıramadığı bir 'karanlık yolcu'su vardır. Dexter aslında modern bir Robin Hood'dur, yasalar karşısında tamamen temiz görünseler de aslında suçlu olanları öldürüp ilginç bir şekilde masumun hakkını savunmaktadır

Aslında bu anlatım ne kadar doğru oldu hiç bilmiyorum ama neyse :D

7-Avatar; The Last Airbender


Hava, Su, Ateş ve Toprak kabileleri barış içinde yaşamaktadırlar. Aralarındaki bu dengeyi ise tüm bu 4 elementi de bükebilen Avatar sağlamaktadır. Avatar'lar sırasıyla 4 ulusta doğmaktadır. En son Avatar ateş ulusundan Avatar Roku'dur ve ölümünden sonra 12 yıl boyunca yeni avatar ortaya çıkmamıştır. Ateş Kralı tüm dünyaya hükmetmek istemektedir. Çembere göre bir sonraki avatarın hava kolonilerinde doğması gerekmektedir. Ateş Kralı bu bilgiyi ve dünyaya yaklaşan ateş bükücülerinin gücünü yükseltecek kuyruklu yıldızı kullanarak kuzey ve güneydeki tüm hava kolonilerini yok eder. Son anda kaçmayı başaran her şeyden habersiz 12 yaşındaki Avatar Aang ise uçan bizonu Appa ile denizin dibinde, bir buz kütlesinde sıkışıp kalır.

100 yıl sonra, tüm kolonilerin ateş ulusunun sömürgesi altında yaşadığı bir dünyada, güney su kabilesindeki son su bükücü Katara ve bükücü olmayan abisi Sokka yiyecek için avlanırken  Aang'ın içind bulunduğu buz kütlesiyle karşılaşırlar. İçindeki donmuş silüeti görünce Katara farkında olmadan su bükerek buzun çatlamasını sağlar ve Aang 100 yıllık uykusundan uyanır...

Ya aslında daha ayrıntılı anlatırdım da boşverin siz en iyisi izleyip görün ^^

8-Once Upon a Time


Hani küçükken bizlere peri masalları anlatıldı ya, dolusuyla güzel ve iyi kalpli prensesleri, beyaz atlı prensleri, cadı üvey anneleri ve o muhteşem mutlu sonlarıyla.. Ama her hikayenin gölgelerde kalmış bir yanı vardır. Mesela o cadı üvey anneler yenilgiyi nasıl oldu da bu kadar kolay kabullendiler? O kötülükle dolu kalpleri nasıl oldu da hemencecik ısınıverdi? Belki de böyle bir şey hiç olmamıştır.

Pamuk Prensesle Beyaz Atlı Prens mutlu sonlarını elde etmek üzerelerdir, ancak evlenmelerine saniyeler kala Pamuk'un üvey annesi, masalın kötüsü, cadı düğüne dalar ve hepsinin üzerine bir lanet salar ve ortadan kaybolur. Aylar sonra, pamuk prenses Emma adında bir kız doğurur ve bebeğini bir kez bile kucaklayamadan onu Pinokyo'nun babası Gepetto'nun sihirli bir ağaçtan yaptığı dolaba koyarlar. Dolap küçük prensesi lanetten koruyacak ve onu başka bir diayara götürecektir. Emma'nın dolaba yerleştirilmesinden hemen sonra Kötü kalpli kraliçe lanetiyle beraber saraya ulaşır. Lanet tüm sihirli diyarı bizim dünyamıza taşır. Storybrooke denilen bir kasabada, sihirli diyarın sakinleri kendi kimliklerinden habersiz bir biçimde yaşamaktadırlar. Kimse kasabayı terkedememektedir ve kasabada her gün zaman sıfırlanır.

Yıllar boyunca kasaba sakinleri her şeyden bi haber her günü tekrardan, hiç yaşlanmadan yaşamaktadırlar. Ta ki Henry adındaki küçük bir çocuk Emma'yı bulup bu kasabaya getirene kadar...

9-Don't Trust The Bitch In Apartment 23


Kasaba kızı June, reddedemeyeci bir iş için New York'a gelir. Chloe'nin 23 numaradak, evine oda arkadaşı olarak taşınır anca ne June New York'u anlayacak kadar zeki ne de Chloe saf June'a oda arkadaşı olabilecek kadar temizdir.

Pek açıklayamadım sanırsam. Neyse. Dizinin 3. sezonunun çekilmeyeceği duıyurulunca bayağı bi üzülmüştüm. Gene de 20 şer dakikalık bölümleriyle çerez gibi izleyin, gülün eğlenin bence :D

10-Pretty Little Liars


Rosewood'da yaşayan 5 yakın arkadaştan Alison, bir gece arkadaşlarıyla pijama partisindeyken diğerlerinden habersiz dışarı çıkar ve bir daha onu gören olmaz. Alison'un kaybolmasıyla Spencer, Aria, Hanna ve Emily'nin d arası yavaş yavaş açılmaya başlar. Tam 1 yıl sonra, Alison'un cesedi bulunur ve cenaze töreninden sonra 4 kızın telefonuna da aynı anda birer mesaj gelir. "I'm back bitches -A" (geri döndüm sürtükler-A)

Bunu ilk başta dikkate almasalar da A'dan gelen mesajlar artarak devam eder ve artık sadece tehdit olmaktan çıkmış hayatlarına zarar veren bir etmen halini almıştır.

Gerçekten izlerken kendinizi inanılmaz bir biçimde kaptırıyorsunuz. Kesinlikle başlayın.

Şimdii, aslında bu yazıyı 15 dizi olarak planlamıştım ama onları yazmaya tahmin bile demeyeceğiniz kadar çok üşeniyorum... Onu yerine son 5 dizinin isimlerini vereyim, siz de konularını araştırın artık napalım.

11-Sonny With A Chance




Disney Channel dizisi diye burun kıvırmayın hemen! Bence Sonny'nin Yıldızı gayet net bir şekilde diğer DC dizilerinden ayrılıyor.







12-Samantha Who





Gene finali verilmemiş olsa da, eski mean girl, yeni şeker kız Samantha'nın hikayesini müthiş bir keyifle izleyeceğinize eminim.






13-Glee




Her sezon temposunu daha da düşürmüş olsa da, ne biliyim ilk sezonun hatrına izlenilesi bi dizi bence.





14-Shameless





Utanmaz Gallagher ailesinin akıl almaz hikayesini izlerken eminim benim kadar eğlenicek ve onlara bağlanacaksınız.






15-One Tree Hill





Aslına bakarsanız karakterlerin zaman zaman yaptıkları beni deli ettiğinden arada sıkılarak izlemiş olsam da, içindeki bağlara, 6.sezonda aktifleşen biricik Jamie'mize bile bakarak izlenilesi bi dizi diyebilirim.






Bir kaç saat içinde bu yazının Kore versiyonuyla dönüyorum canlar, takipte kalın ^^


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Heirs / ALLAH'IMA BİN SÜKÜR BİTTİ / Adeta bir fanfiction...

Liar Game / Japonya

Reply 1994 / Bu diziyi yazanı bir elime geçireyim var ya....................