Dream High / Hırsınıza hayalinize baslicam simdi ama


Kirin Sanat Okulu tüm Kore'nin en gözde okullarından biridir. Bir çok ünlü idol bu okuldan mezundur. Klasik müzik üzerinde çalışan ve henüz lise yaşına gelmiş olan Go Hye Mi ise pop müziği, pop müzik sanatçılarını, ve özellikle de Kirin Sanat Okulu'nu küçümsemektedir.

Hye Mi'nin gölgesi Yoon Baek Hee ise hayatı boyunca Hye Mi'nin arkasında yaşamıştır, ve bu lakapla anılmaktan oldukça memnundur.

Jin Guk, seçimlerde önemli bir aday olan başkan Hyun Moo Jin'in gayri meşru oğludur, annesi yoktur ve babası bu gayrimeşru çocuğu halktan gizli tutmaktadır, hatta bırakın halkı, kendisi bile bakmamaktadır çocuğa.

Song Sam Dong ise annesi ile beraber bir köyde yaşamaktadır, çok güzel şarkı söyleyebilmesine rağmen bu yeteneğini gizli tutmaktadır.

Kim Pil Suk müthiş sesine ve müzik kulağına karşılık oldukça şişman, ama her şeye rağmen mutlu bir kızdır.

Jason da  dertsiz tasasız burnu havada bir dansçı.

Hye Mi babasının borçları sebebiyle Kirin Sanat Okulu'na gitmek zorunda kalır. Ama seçmelere beraber katıldığı Baek Hee ile seçmeler sırasında arkadaşlığı oldukça olaylı bir şekilde bozulacak ve Baek Hee yepyeni bir görünüm ile Kirin Sana Okulu'na seçilecektir.

Seçmelerde elense de özel kontenjanla okula alınan Hye Mi de bu fırsatı kaçırmamak için özel kontenjanla alınan diğer öğrencileri -Jin Guk ve Sam Dong- bulur. Jason ve Pil Suk zaten seçmelerde okula alınmıştır.

Bu 6 öğrencinin Kirin Sanat Okulu'nda hayallerine ulaşmak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor Dream High.

Uhuuu ne de uzun konu yazmışım :D

Sırf şuraya yazabilmek için hafızamı tazeleme adına tekrar izledim Dream High'ı.

Kore dizisi nedir bilmediğim bir zamanda -işte 2-3yıl önce- bir arkadaşım demişti ki bak bir tane dizi var onu izle izleyince ANNE BANA KORELİ DAMAT ALSANAA *.* modunda olacaksın demişti. Bahsettiği dizi My Girlfriend is a Gumiho'ymuş. Ben de açıp ilk bölüme bakmıştım, bölümün sonunda baktım Mi Ho havada süzülüyor, dedikleri gala gululu şeyleri hiç anlamıyorum, tipler desen hiç tanıdık alışıldık değil, sıkılıp kapamıştım. Sonra geçen kış, ocağın sonunda falan sanırım, TRT Okul'da Büyük Hayaller yani Dream High'a rastladım. Daha ilk bölümüydü. Dedim hadi bir şans daha vereyim şu Koreliler'e. Tam ilk bölümde, Jin Guk'un Hye Mi'yi kurtardığı, sonra da ayakkabısını falan vermeye çalıştığı sahneye denk gelmiştim Ne kadar sıkıldığımı size anlatamam bile.. Dedim yemişim şansını ben Amerikan dizilerimle mutluyum. 2012 ağustosunda Boys Over Flowers ile tanışana kadar da bu düşüncedeydim.

Boys Over Flowers'ı bitirdikten sonra dedim şimdi ne yapacağım? KHJ başrolünde diye dayanılmaz çekilmez Playful Kiss'i izledim ve dedim tüm Kore dizileri böyleyse yandık. Sonra dedim hadi, son bir şans, LMH'nin oynadığı Personal Taste. Baktım bu güzel, You Are Beautiful'u izledim ve herkesin beğendiklerinden devam edeyim dedim, My Gilfriend is a Gumiho'yu bu defa adam akıllı izleyip bitirdikten sonra da açtım herkesin ayıla bayıla izlediği Dream High'a başladım.

Arkadaş bir insan bir diziyi izlerken bu kadar mı uyuz olur? Ya o insani geçin, dizide nasıl hep kötüler kazanır? İyilerin başına hep kötü şeyler gelir, kötü şeyler yapanlar cezalandırılmaz, iyiler saflıklarından- ki bence saflık değil bildiğin aptallık- hainleri şıp diye bağışlar... İçimde öyle bir nefret birikmişti ki Dream High'ı izlerken..

Şu son zamanlarda Monstar tarzı idolleri, veya liseyi ele alan dizilere ısındıkça, dedim ki belki de Dream High'ı beğenmeme nedenim oyuncuları tanımamamdır. Sonuçta kpopu daha yeni keşfediyorumi grupları tanıyorum, ilk izlerken kimdir nedir hiç bilmiyordum. Belki bu defa, izlerken Bae Suzy'i, Kim Soo Hyun'u, Eunjung'u, Taecyon'u vs görünce hoşuma gider diye düşünmüştüm.

Yok arkadaş isterseniz o dizide Kim Hyun Joong'u, Lee Min Ho'yu, Jang Geun Suk'u, Yoochun'u, hatta Jaejoong'u, HATTA VE HATTA KİM BUM'U oynatın, cıks gene olmaz. Sevemem arkadaş ben o diziyi.

Konuya bakıyorsunuz belki olur gibi. Ama yok ı-ıh. Beni öncekinden bile daha çok sinirlendirmekten başka bir işe yaramadı Dream High'ı baştan izlemem.


Zaten bende tekrar başlama isteği uyandıran etkenlerden en büyüğü biriciğim Kim Hyun Joong'un ilk bölümdeki 5 saniyelik cameosuydu. City Conquest dizisinin yayını iptal edildiğinden beri KHJ konusunda biraz yaralıyım. Dedim madem bu kadar özledim gireyim de bir gül yüzünü göreyim, e başlamışken de bitirivereyim baştan. Ama abileri ablaları çok çok muhteşem değil mi KHJ?! Şu 3. fotoğrafta gözleri ne de güzel parlamış, siyah ne kadar yakışmış, gözlük yarıdayken bil- tamam tamam fangörlü tekrar içeri gönderiyoruz.

Diziyi bu kadar kötüledim diye hiç eğlenceli sahne yok sanmayın. Dizinin geneli boğucu olsa da bir iki arada kalmış güzel sahne vardı. Tabi benim için o ayrıntı sahnelerin en güzelleri KHJ'nin gözüktüğü sahneler, e tabi dizinin yapımcıları arasında Keyeast Ent. de olunca Key'in en büyük hallyusu KHJ'yi her yere sokmaları çok doğal :D Aman aman soksunlar, en doğrusunu yapıyorlar bence ^^ Ben de üniversite sınavında istediğim yeri kazanırsam Pil Suk'un yaptığı gibi KHJ nin fotoğrafını çıkarıp öptükten sonra "OPPA, BAŞARDIM, BAŞARDIM OPPA!!!" diye bağıracağım. Etraftakilerin ne düşündüğü hiç önemli değil tabi :D

Bak bak KHJ'ye daldım diziye dönüş yapamıyorum. Ama şöyle de bir şey var ki KHJ diziyle ilgili en önemli unsurdu benim gözümde. O olmasa ilk defasında bile izlemezdim ki diziyi, dramawiki de cameolar kısmın Kim Hyun Joong'u görünce atlamış olabilirim diziye :P


Bir de okulun kurucusu, Yönetmen Jung Ha Myung'u çok sevdim. Yukarıdaki sahnede müdür nasıl da şaştı kaldı, hiç kurucunun da bu fikri onaylayacağı aklına gelmemişti tabi, onun aklında aynı kurucunun seçmeleri halka açması gibi bir fikirle gidip onu alt etmek vardı tabi :D

 Yahu bir de bu adam-kurucu Jung Ha Myung, gerçek adiyla Bae Yong Joon'dan bahsediyorum- Kim Hyun Joong'un yaşlanmış hali gibi değil mi? Ne bileyim tipi, saçı, duruşu, her şeyiyle adeta bir Hyun Joong. Aslında bir saniye, Hyun Joon'dan çok yine SS501'in Kim Hyung Joon'una benziyor sanki. Amaan zaten Hyung Joon'la Hyun Joong da ikiz kadar benziyorlar birbirlerine :D Ama sonuç olarak o iki yakışıklımız yaşlanınca büyük ihtimalle bu ajussimize benzeyecekler. Her türlü giderleri olacak yani :P


Aaah, bir de Jason-Pil Suk çifti var diziyi katlanılabilir kılan. ALLAH'IM NE KADAR TATLILAR! Pil Suk'un aşkı karşılık bulunca yemin ediyorum sanki Jason benden hoşlanıyormuş gibi hissettim. Tabi o senarist bozuntusu yazdığı en güzel şey olan bu çifte de el atınca sinirlerim bozuldu. Spoiler başladı.. Kız o kadar uğraşıyor 200 gün boyunca 30 kilo verip taş gibi oluyor, Jason mutlu o mutlu, sonra tutup diyor ki ben o türlü de mutluydum. Bir bakıyoruz Jason'un telefon ekranında şişman Pil Suk var. Ama bu demek değil ki Jason Pil Suk'un bu halini sevmiyor.. Allah Allah ya.. Sonuçta dizinin finalinde 2018 yılına bir bakış atıldığında ne görelim Pil Suk gene yemiş yemiş almış o kiloları geri. Hem de müthiş fit vücuduyla başarılarla dolu bir şarkıcılık hayatı yaşadıktan sonra. Galiba senarist burada aklınca mesaj veriyor, şişmanlar da mutlu olabilir, şişmanlar da aşk yaşayabilir diye. Yahu tersini söyleyen mi var? Ama kız o kadar uğraşmış, o kadar da güzelleşmişti ki.. Ha tama şişman hali de çok güzel, ona lafım yok ama 200 gün ya 200 gün. 200 günde 30 kilo diyoruz boru mu? Bak senariste sinirlerim bozuldu gene. Spoiler bitti-şimdilik.

Bu arada ne güzel sözmüş bu, bir yere not edelim de yeni felsefemiz olsun.



Bir de güya simge olarak kullanılan bu kolye ucu var. Aslında dizi dışında bakarsak çok güzel ya, ben de istiyorum bir tane :D Ama dizide kullanımları hiç güzel değildi. Özellikle ilk olarak yönetmenden Baek Hee uyuzuna geçince sinir oldum. Yok efendim el değiştirdikçe sahip olana şans da geliyormuş. Sihirli mi ki acaba? Hadi şans getirsin tılsım olsun. NEDEN BAEK HEE? SİNİR Mİ ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ BENİ?



Evet Yoon Baek Hee uyuzun aptalım özentinin teki. Dizinin başında Hye Mi'yi taklit ediyordu, Kirin'e girince sandık ki özgün bir karakter olmuş. Yok efendim ne özgünlüğü bu defa da öğretmen Shi Kyung Jin'i taklit etmeye başladı. Tabi dizide bununla ilgili bir şey yojk. Benim düşüncem bu. Ama saçının boyu ayırdığı yer her ama her şeyi onun taklidi değil mi?

Ya ben Baek Hee'yi canlandıran Eunjung'u zaten sevmem. Sebebi buradaki rolü sanıyordum değilmiş. Çünkü son bir kaç bölümde o da gayet tatlı bir hal aldı. Ama ondan önce ne uyuzluklar yaptı neler neler.

YA DİZİNİN SORUNU DA BU İŞTE! Hiç ortası yok arkadaş, karakterler ya çok çok iyi ya çok çok kötü. Hepsi uçlarda. Diziye başlıyoruz saf temiz Yoon Baek Hee, 2.bölümde bir çıkıyor cadalozun teki, sinirinden gidip arkadaşının kafasına çatıdan saksı atabilecek bir mean girl. Ne ara oldu, ne zaman bu hale geldi insan anlayamıyor. Spoiler yine başladı. Ha tamam ilk başlarda Hye Mi'nin bu kıza davranışı, seçmelerde direk silmesi vs ne kadar doğruydu tartışılır. Ama ne olursa olsun onun da bir problemi vardı ve Baek Hee bu problemleri geç de olsa farkettikten sonra bile düzelmedi. İçinde ne kadar kin biriktiyse artık. Zaten yemiş yemiş sıçamamış kabız olmuş bir tipi var, uyuz. Spoilerı yine şimdilik bitirelim.

Al işte, görmemişin eline para geçmiş neye harcayacağını şaşırmış. Baek Hee o çanta ne anneciğim? Kanat mı o omuzlarındakiler? 

Ya bunlar da o kadar tatlı ki alakalı alakasız her yere sıkıştırmadan duramıyorum :D

Durun daha söyleyeceğim çok şey var.


Spoilerlık bir şeyler daha var sanırsam. Tüüüüü boyu posu devrilesice seni. Allah'ın belası, haiiin, şerefsiiiz, şöhret gözünü kör etmiş senin. Dizide en AMA EN EN EN EN uyuz olduğum, izlerken sinirimden yastıkları tırnakladığım şey bu uyuzun gidip Baek Hee'yle sahneye çıkmasıydı. ULAN ALLAH'SIZ SENİN KENDİ ARKADAŞLARIN O KADAR YARDIMA İHTİYAÇ DUYARKEN, ONLARIN GÖSTERİSİYLE AYNI SAATTE NE DİYE GİDİP O OROSPUYLA DANS EDİP ŞARKI SÖYLÜYORSUN? SANANE AMK O NE YAPARSA YAPSIN!! Sadece sahneye çıkması da değil ki, üzerine bir de onlarla Grup K olması, bildiğin show dünyasına girip arkasına bakmaması ama buna rağmen, bakın tüm bunlara rağmen, HYE Mİ VE SAM DONG'UN İKİ LAFA ONU AFFETMESİ. YA NASIL OLABİLİR BÖYLE BİR ŞEY?! SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNSEYDİ YA AZ PEŞİNİZDE!! O BİLE AZ GERÇİ BU OÇ A. Ooooh ne güzel içimi döktüm, gerçi daha söyleyeceklerim var da birazcık üşeniyorum şu an yazmaya. Spoiler bitti. 

Ulan ben de az kindar değilmişim onu farkettim. Nasıl da kinle dolmuşum Baek Hee'ye, Jin Guk'a, ve beni sinir eden herkese. AMA UYUZLAR YANİ NE YAPAYIM.

Hatırlıyorum da dizinin finalini ilk izlediğimde bayağı bir şaşırmıştım, "Noluyoruz ya bitti mi şimdi ne bu ben anlamadım bu kadar mıydı emin miyiz bir bölüm daha olmasın?" gibisinden aptal aptal kalmıştım bilgisayar karşısında. Ama bu defa izlediğimde olayları unutmuş olmama rağmen o kadar da hayal kırıklığı yaşamadım. Tabi ilk izleyişimin üzerinden en az 50-55 tane dizi geçti, artık kdramaların bu vasatın da altındaki finalleri bağışıklık yapmış bende, aksine beğendim bile finali, böyle diziye böyle final anacım fazla bile. Gördük sonuçta kim ne olmuş bunu da yapmayıp direk EGM seçmelerinde bitirebilirlerdi. -Yav bu kdramaların finalleri de ne alıştırmış beni, normalde final güzel değilse sinir küpüne dönen ben ne kadar rahatım artık bu konuda- en azından bu konuda :)))))))


Bu arada, ilgimi çeken bir şey daha var. Spoiler başladı. 

-Gittikten sonra, ne zaman dönmeyi planlıyorsunuz?
-Duyduğumuza göre yakında yeni albüm çıkıyormuş, doğru mu?
-Japonya konserlerinizi nasıl yapacaksınız? 


İlk bölümde gazetecilerin Kim Hyun Joong'umuza yönelttiği bu soruların birebir aynılarını finalde Jin Guk cevaplıyordu. Aay sümüklüye de baki, nasıl KHJ'yle bir tutmuşlar o bokluyu? (yanlış alaşılmasın benim uyuzum Jin Guk karakterine. Onu canlandıran 2PM üyesi Taecyeon hakkında hiçbir fikrim olmadığından ona yorum yapamıyorum :)) Kimse bir KHJ olamaz, ama sen hiç olamazsın Jin Guk kusura bakma U.U Finalle ilgili beğendiğim bir şey de Sam Dong'umuzun bundan daha ünlü olması, dünya starlığına kadar yükselip GRAMMY ÖDÜLÜ almasıydı. Jin Guk'un bunlara ihanet edip Grup K'ya katılmasından sonra Sam Dong'un bu derece ünlenmesi nassıl hoşuma gitti anlatamam. Eminim kimse benim kadar sevinmemiştir buna, zaten Sam Dong ve Jin Guk yakın arkadaş benim gibi Jin Guk'a kanlı bıçaklı düşman olacak değiller :D Ha bir de anlamadığım AMK O KADAR ZORLUKLA KURDUKLARI DREAM HİGH GRUBU NASIL TEK BİR CD ÇIKARDIKTAN SONRA DİREK DAĞILDI? ULAN NE ALAKA? MADEM ONLARI HİÇ GRUP OLARAK GÖRMEYECEKTİK NE DİYE O KADAR BÖLÜM BAŞIMIZIN ETİNİ YEDİLER GRUP DA GRUP DİYE? Neyse tamam, tamam sakinim, çok çok sakinim hem de.. Spoiler son bir defa bitti. 


Ama şöyle de bir şey var ki Song Sam Dong'u çok sevdim, o kulağından çektikleri falan acayip üzdü beni. Tamam tamam bu defa cidden son bir spoiler. En sonunda Hye Mi'nin bunu seçmesine ne kadar sevindim tahmin bile edemezsiniz^^ Spoiler sonu.
Sonuç olarak Kim Pil Suk-Jason çifti ve Hye Mi'nin o çok tatlı giyim tarzı dışında pek sevmedim ben. Aslında sadece giyim tarzı değil, her şeyini sevgdim ben Hye Mi'nin. Dik başlılığı, kimse cesaret edemezken onun kafasına eseni yapması, ağzına geleni söylemesi, öğretmenlerine haksızlık yapıldı diye herkesin çekindiğini yapıp şak diye öğretmenlerin toplantısına dalması ve hakkını araması, kısacası o ilginç karakterini çok sevdim. Özellikle bir ara yapımcılık şirketinin başkanı Dream High grubunu kurmadan önce onun geleceğini hayal ederken hayalde SuJu'dan Eunhyuk'un kafasına şak diye geçirince koptum :D Ya cidden dizi boyunca yaptıklarına bakıyorum da, Jin Guk'u bir anda affetmesi dışında  Hye Mi ne kadar sevilesi bir karaktermiş :D Yahu en ilginci de dizi eçkilirken 16 yaşında olması. Benim yaşımdayken o Dream High çekmiş bense oturmuş klavye başında onun işini eleştiriyorum ilginç tabi :D

Ben hep diyorum bakımsız kadın falan hep uydurma, asıl çirkin kadın tembel olandır, yalan mı arkadaş? -dedi dizikolik

Dimi Sam Dong'cuğum, hepatit hepatittir Allah Allaaah..

Hye Mi; Neden hep benim başıma geliyor böyle şeyler?!!!! Sam Dong; Kiminle konuşuyor bu? Hye Sung; Ayakkabı mı?

Evet Hye Mi de babası da aynıydı valla, bu gariplerim de Hye Mi'yle uğraştıkları yetmiyormuş gibi bir de babayla ilgilenmek zorunda kalmışlardı :D

Dizideki tek olumlu gelişme, Kang Oh Hyuk ve Shi Kyung Jin'in en sonunda randevulaşmasıydı, sadece o kadar da değil, 2018'de öğrendik ki bir de küçük çocukları olmuş :))


Yav çok tatlılar bunlar :'))))

Bir de favori OST'larımı koyayım madem, elle tutulabilir tek şey OST'lardı zaten, koca prodüksiyonu götü boklu bir senaristle harcamışlar resmen ya düşündükçe sinirlerim tepeme çıkıyor.


Bir de, SNSD'nin çok sevdiğim şarkısı Genie'nin coverı yapılmıştı ki bence çok güzeldi :'))


OST albümünü indirmek isterseniz de buraya tık.

Eh, o zaman bir dahaki yazıya kadar görüşmek üzere çingular ^^

Yahu gideceğim de şu güzelliklerin resimlerini koymaktan kendimi alamıyorum :D






Yorumlar

  1. Biraz sert mi cikmissin ne :)))) ama bu sekilde dusununçe haksiz da sayilmsin hic bu sekilde bakmamistim diziye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz mı? bayağı yardırmışım iyi ki bu kadar yumuşal baktınız olaya :P

      Sil
  2. ben yoon baek iye rahmen sevdim diğerlerinin masumluğundan olsa gerek

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

The Heirs / ALLAH'IMA BİN SÜKÜR BİTTİ / Adeta bir fanfiction...

Liar Game / Japonya

Reply 1994 / Bu diziyi yazanı bir elime geçireyim var ya....................